Stijn I prins van F.V. de Dröppelkes

Vrijdag was dé avond voor Fieëst Vereîniging de Dröppelkes. Bij het Dröppelpeliês ‘Café-Zaal Jonas’ werd vrijdagavond Stijn van Hunsel benoemd tot Preens van F.V. de Dröppelkes. 

Stijn is 18 jaar oud en is een zoon van Johan van Hunsel en Desiree van Hunsel-Camp. Desiree is een zus van Aod-Vêrkusköp Preens Marcel I. Verder heeft Stijn nog een Tweelingbroer Sjoerd, en een zusje Feline. 

Heel toepasselijk woont Preens Stijn I op de Princenweg, de ‘Preenseweég’ vanaf nu, maar heeft altijd op Wieërt-Zuid gewoond. Stijn is in dienst van een niet onbekende oud-preens. Hij werkt bij Wullems B.V., bij Aod-Preens Jan, ook van de Vêrkusköp, waar hij het las-werk verzorgd met zijn collega’s.

Stijn I word dit jaar bijgestaan door adjudânten Dennis (Heijmans) en James (Matsinger). Ze gaan samen voorop in de ‘Vastelaovendj op Wieërt-Oeëst’ en er zal 17 februari een prinsenreceptie aangeboden worden, waar iedereen welkom is.

Preens Stijn I heeft de orde van de ‘Lachendje Lasser’ ingesteld, die alles met zijn werk te maken heeft, en heeft het devies: “Met unne Voônk, unne slaag en unne knâl, fieëst ich oeëveral!


Een bijdrage van Carlo van Hout