Vrouwen BAL blijven lang naast Jolly Jumpers

Algemeen Sport Weert Reageer 1 min. leestijd
Marit Arts op archieffoto tegen Jolly Jumpers (foto door Jos van Moorsel)

Zaterdag speelden de vrouwen van BAL de eerste wedstrijd van het jaar in Tubbergen tegen Jolly Jumpers. In deze wedstrijd maakte Eva Donker (U18) haar debuut in de eredivisie.

De dames begonnen de wedstrijd goed en konden het team van de Jolly Jumpers de eerste twee kwarten goed weerstand bieden. De ruststand was 33-30. 

Het derde kwart kwam hier helaas verandering in en liepen de dames uit Tubbergen flink uit. Door de goede verdediging van de Jolly Jumpers kwamen de dames van BAL maar weinig aan scoren toe. De eindstand van de wedstrijd was 74-55 (Q1 18-16, Q2 33-30, Q3 56-42, Q4 74-55). Topscoorders aan de zijde van BAL: Sidney Clayton (18), Marit Arts (14) en Alex Laporta (10).

Groei

Coach Jorrick Creyghton gaf aan positief te zijn over de rebounding in deze wedstrijd. In vergelijking met de eerste wedstrijd die de dames van BAL speelden tegen de Jolly Jumpers is het team goed gegroeid. Nu is het zaak weer wedstrijdritme te krijgen.

Volgende thuiswedstrijd

De eerstvolgende wedstrijd van de dames is op 14 januari om 20.00 uur a.s. in Sporthal Boshoven tegen Thriple Threat Haarlem.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie