CFC Gravelevent op zaterdag 18 maart 2023

Algemeen Dorpen Sport Stramproy Reageer 3 min. leestijd
Foto via: Cycle for Charity

Op zaterdag 18 maart 2023 organiseert Cycle for Charity wederom een gps-graveltocht. Na de geslaagde eerste editie in 2022 hebben ze dit jaar weer mooie nieuwe routes, zodat deelnemers kunnen genieten van een mooie tocht over onbekende paden. De routes zullen voornamelijk over mooie en rustige Belgische gravelpaden, single-tracks, zandpaden en boerenwegen lopen.

Afstanden

Er worden vier afstanden aangeboden: 25, 50, 75 en 105 kilometer De afstand van 25 kilometer is nieuw dit jaar om zo meer fietsers de gelegenheid te geven om deel te nemen aan dit event. Voor de drie langste afstanden is een goed uitgeruste pauzeplaats ingericht, waar de route van de 105 kilometer twee keer langskomt.

Bij terugkomst in Nederland wordt je op de Belgisch-Nederlandse grens getrakteerd op een heerlijk speciaalbiertje. Daarna is het nog één kilometer tot de finish, waar je onthaald zult worden met een lekkere hamburger van de barbecue.

De tocht

Vertrek- en startpunt van de route is in Stramproy. De route wordt niet uitgepijld, maar je ontvangt de route vooraf in gpx-formaat.

Tijdens de tocht dienen de normale verkeersregels in acht genomen te worden; er worden geen afzettingen of verkeersregelaars ingezet.

Deelname is op eigen risico, iedereen wordt geacht zelf een fiets- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben (bijvoorbeeld via NTFU).

Starttijden zijn als volgt

  • 105 km tussen 11.00 – 12.00 uur
  • 75 km  tussen 12.00 – 13.00 uur
  • 50 km  tussen 13.30 – 14.30 uur
  • 25 km  tussen 13.30 – 14.30 uur

Aanmelden

Je kunt alleen deelnemen of met een groepje fietsen. Je zorgt zelf voor een GPS-systeem (de route wordt ruim van tevoren doorgegeven) of rijdt mee met andere deelnemers met een GPS-systeem.

Iedereen dient zich individueel aan te melden, dus ook als je met een groep deelneemt. Er wordt gezorgd voor een bezemwagen met wat klein materiaal en een EHBO-kist. Meer informatie: https://cycleforcharity.nl/activiteiten/cfc-gravel-event/.

Finish

Vanaf 15.30 uur worden de eerste fietsers verwacht bij de Maroy-Bar in het centrum van Stramproy.

Deelnemers kunnen hier gebruik maken van een welverdiende warme hap en kunnen onder het genot van een drankje samen de dag nog doornemen.

Deelnemen?

Wil je ook deelnemen aan dit gezellige event, schrijf je dan nu in. Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 p.p. als je vooraf inschrijft, of € 15,- op de dag zelf. De prijs is inclusief de route in gpx-formaat, een of twee verzorgde pauzes, een speciaalbiertje onderweg en een hamburger bij aankomst.

Goede doel: Stichting Leefbaarheid Stramproy

De netto-opbrengst van het event is geheel bestemd voor het goede doel. De opbrengst van de evenementen van Cycle for Charity in 2023 en 2024 zal ten goede komen aan Stichting Leefbaarheid Stramproy om daarmee het personenvervoer van ouderen en zorgbehoevenden woonachtig in Stramproy en omgeving te kunnen faciliteren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie