Confetti- en motregen tijdens de vastelaovendj

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 3 min. leestijd

Dat het het komend weekend confetti en bier gaat regenen in Weert staat vast, maar hoe zit het met de rest van de weersvoorspelling? Waar moet je als vastelaovendjvierder rekening mee houden wanneer je gaat kijken naar een van de vele optochten of aansluit bij het feestgedruis in de stad?

Natte start

Echt koud wordt het in ieder geval niet, maar tijdens de optochten die op zaterdag door de wijken trekken kun je wel een nat pak verwachten. Neem een poncho mee, is dan ook het devies van Weeronline. Heel hard gaat het waarschijnlijk niet regenen, maar er is gedurende de hele dag wel regelmatig kans op een buitje. Bovendien staat er een aardig windje, dus houd je eventuele paraplu stevig vast!

De Weertenaren laten zich echter niet voor één gat vangen, dus kun je op tal van plekken terecht voor een tijdelijk dak boven je hoofd. Onder de overkapping van Wieërt A-laaif op de Nieuwe Markt sta je sowieso droog en ook diverse horecagelegenheden hebben een overdekt terras gecreëerd, zodat het weer in ieder geval geen excuus hoeft te zijn om binnen te blijven.

Droge dagen

Carnavalszondag begint eveneens vrij regenachtig en winderig, maar in de loop van de middag klaart het op. Zonnig wordt het helaas niet, maar met een temperatuur van rond de 10 graden is het prima vertoeven aan de zijlijn van de grote Rogstaekers-optocht, evenals op een van de vele overdekte feestlocaties in het centrum.

Voor maandag en -dinsdag ziet de voorspelling er nog een stuk beter uit, met mogelijk zelfs een zonnetje tijdens de Wichteroptocht. Er staat weinig wind en de temperatuur ligt wederom rond of zelfs iets boven de 10 graden. Wel koelt het ’s avonds iets sneller af, dus is het aan te raden een jasje mee te nemen als je geen genoeg kunt krijgen van alle jarenlang gemiste festiviteiten in de regio.

Al met al ziet de voorspelling voor de komende dagen er niet heel verkeerd uit. Roeëd, gael, greun leecht dus veur de Wieërter vastelaovendj!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie