Fiets verloot bij HEMA IJzeren Man Volksloop

Op zondag 5 februari ging voor de 503e keer de IJzeren Man Volksloop van start. Ruim 170 lopers hadden zich ingeschreven. Even leek het erop dat ze een morgen kregen met regen. Echter na de start van de jeugd brak het zonnetje door en werd het, ondanks de wat hardere wind, toch mooi loopweer. Om half tien ging de jeugd voor de 1,3 en de 2,5 kilometer van start. Na deze jeugdwedstrijden werden enkele jubilarissen gehuldigd, waaronder Irma Vogels, die voor de tiende keer deelnam.

Fiets winnen

Ook werd er een fiets verloot onder de deelnemers die in 2022 acht keer of vaker hadden deelgenomen. Deze prachtige ATB is beschikbaar gesteld door Erkens Fiets Techniek uit Weert. De dochter van Sander Erkens trok het lotje uit de doos. De gelukkige winnaar was Sophie Everaerts uit Weert. Zij poseerde dan ook trots met o.a. Sander Erkens, zijn zoon en dochter op de foto en mocht na afloop deze prachtige fiets mee naar huis nemen.

Ook in 2023 kun je bij acht of meer deelnames weer een prachtige fiets winnen. Dit keer is het een e-bike, beschikbaar gesteld door Bikkel-Bikes/Fiets Service Weert.

Competities

Tevens werd bekendgemaakt dat op 5 maart wordt gestart met de jeugdcompetitie. Deze competitie is voor de jeugd tot en met 15 jaar. De jonge lopers kunnen ook in 2023 iedere eerste zondag van de maand weer gratis meedoen. Dit dankzij het Lokaal Sport Akkoord en Activiteitencentrum Nederweert.

De senioren kunnen op de langere afstanden ook weer prijzen winnen. Wie in de maanden april, mei, september en oktober de meeste progressie maakt op dezelfde afstand wint een prijs. Kijk op www.avweert.nl voor de voorwaarden. 

De volgende loop vindt plaats op zondag 5 maart. Inschrijven kan vanaf woensdag weer op www.inschrijven.nl.