Geen gratis wegwerpzakjes voor groente en fruit meer in deze supermarkten

Algemeen Weert 4 reacties 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (racorn)

Nadat Albert Heijn vorig jaar al stopte met de uitgifte van plastic zakjes voor groenten en fruit stoppen ook Lidl, Jumbo, Plus en Aldi binnenkort met het aanbieden van deze gratis wegwerpzakjes. In plaats daarvan kunnen klanten, net als bij Albert Heijn, herbruikbare zakjes kopen.

Plastic Pact NL

Dit besluit is onderdeel van het zogenoemde Plastic Pact NL. Deze alliantie van de Nederlandse overheid en meer dan 100 koplopers in de kunststofketen streeft naar minder gebruik van plastic en betere recycling. In samenwerking kunnen zij meer bereiken dan afzonderlijke bedrijven. Ook de vijf supermarktketens die straks allemaal geen wegwerpzakjes meer aanbieden zijn aangesloten bij dit pact.

Minder afval

“De consument moet er zo snel mogelijk aan wennen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk supermarktketens meedoen”, zegt Carlijn Röell, directeur van het Plastic Pact NL. Door de zakjes in de ban te doen, verwachten de supermarkten ongeveer 126 miljoen plastic zakjes en 10 miljoen papieren zakjes per jaar te besparen.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Heijnen hoopt dat andere supermarkten ook stoppen met de wegwerpzakjes. “Hoe minder afval we met zijn allen in de keten brengen, hoe minder we uiteindelijk moeten verwerken. Ik omarm daarom dit initiatief van Nederlandse supermarkten.”

Peiling

Gebruik jij nog wegwerpzakjes in de supermarkt?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties