Internationale Vrouwendag 2023: Suzanna Jansen naar Bibliocenter

Suzanna Jansen (foto: Mark Uyl)

Op 8 maart 2023 is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag staan vrouwen over de hele wereld centraal en vieren ze wat vrouwen al hebben bereikt, maar strijden ze ook nog steeds voor gelijkwaardigheid. Om 19.30 uur vertelt Suzanna Jansen bij Bibliocenter Weert over de totstandkoming van haar boek ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’.

Nieuw perspectief

‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’ is een wervelend vertelde geschiedenis van de vrouw in Nederland. Een persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie. Hoe verging het Betsy en haar dochters na ‘Het pauperparadijs’? Suzanna Jansen schetst in haar nieuwe boek de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw.

Emancipatie

In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt zij de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’ als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen.

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen is schrijfster en verteller. In haar boeken onderzoekt ze het verleden omdat ze het heden wil begrijpen. Het gaat haar om gewone mensenlevens, en hoe grote maatschappelijke ontwikkelingen daarop ingrijpen – armoede, de positie van vrouwen, de noodzaak om kunst te maken tegen de keer in, of wat er gebeurt als er in je land een oorlog uitbreekt. Haar werk werd genomineerd voor verschillende prijzen. In 2008 verscheen haar bekendste werk en bestseller ‘Het Pauperparadijs’.

Aanmelden

Ga voor meer informatie of om je aan te melden naar www.bibliocenter.nl/activiteiten. Een kaartje kost 10 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden. De bijeenkomst duurt tot 21.30 uur.