Voorbijganger ontdekt brand in tuinhuisje

De brandweer is zaterdag rond 19.35 uur gealarmeerd vanwege een brand in een bijgebouw van een woning aan de Altweerterkapelstraat in Weert.

Een voorbijganger had alarm geslagen nadat er vlammen werden gezien bij een tuinhuisje. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en kon vanaf de Diesterbaan bij het gebouwtje komen om de brand blussen.

De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een kachel in het tuinhuisje. De brandweer had de situatie snel onder controle. Mede dankzij de alerte voorbijganger en het snelle optreden van de brandweer is erger voorkomen.

De bewoners waren tijdens het uitbreken van de brand niet thuis, maar zijn inmiddels gearriveerd om de schade op te nemen. De brandweer heeft de kachelpijp verwijderd en de naastgelegen houtopslag voor de zekerheid nog eens goed nat gemaakt.