Excursie ‘Natte natuurparel De Krang’ in Swartbroek

Algemeen Dorpen Swartbroek Uitgaan 1 reactie 2 min. leestijd
De Krang - Fotograaf: H. Beuvens

Op 26 maart organiseert IVN Weert e.o. een excursie genaamd ‘Natte natuurparel De Krang’. De excursie start vanaf het St. Cornelisplein in Swartroek en is voor iedereen die belangstelling heeft voor het landschap en de natuurontwikkeling van De Krang.

Over De Krang

Natuurgebied De Krang in Swartbroek is een gevarieerd gebied met hoogteverschillen. De lagere delen o.a. de Roukespeel en het Laagbroek zijn natte natuurgebieden, met daartussenin hoger gelegen bossen. Het gebied kent een grote variatie en is eigendom van Natuurmonumenten. De lager gelegen delen horen tot de zg. natte natuurparels: de meest waardevolle natte natuurgebieden van Limburg. 

Over de excursie

Tijdens de excursie zullen de gidsen Bèr Peeters, Maike Notten en Toos Kunnen aandacht besteden aan de natuur in het gebied.

Daarnaast komen de natuurherstelwerkzaamheden, die de afgelopen tijd in opdracht van Natuurmonumenten zijn uitgevoerd ruim aan bod. Die werkzaamheden zijn er op gericht om het gebied minder kwetsbaar te maken voor verdroging en het geschikt te maken om als klimaatbuffer te dienen. Op enkele plaatsen is de voedselrijke bovenlaag van weilanden verwijderd om waardevolle planten meer kansen. Zo wordt De Krang een nog waardevollere natte natuurparel in het Limburgse land.

Praktische informatie

Zorg voor waterdichte schoenen of laarzen en geschikte kleding. Vooraf inschrijven is verplicht via de website van IVN Weert/ activiteit excursie De Krang. Er geldt een maximum van 30 deelnemers.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie