Handen uit de mouwen tijdens NLdoet op Vrakkerplein

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Zo’n 25 vrijwilligers kwamen vrijdag in het kader van NLdoet in actie op het Vrakkerplein in de wijk Boshoven. Er werd gesnoeid, de bloemenborders werd van onkruid ontdaan en op het grasveld werd op de kale plekken nieuw gras gezaaid. Er waren voornamelijk leden van de OSB, de Ouderen Sociëteit Boshoven. Zij werden bijgestaan door medewerkers van het bedrijf Nemho, een onderdeel van Trespa (vroeger Hoechst, zoals in de video wordt benoemd).

Hulp

De opschoonactie op het Vrakkerplein komt mede tot stand met medewerking van NLdoet. “We hadden een tekort aan vrijwilligers. Dus toen hebben we dat daar aangemeld”, zo vertelt buurtbewoner Niek Louwers. Het Weerter bedrijf Nemho meldde zich via de website van NLdoet aan om als teambuilding aan een vrijwilligersactie mee te doen. De twee werden in contact met elkaar gebracht wat resulteerde in een samenwerking. Zo’n tien werknemers van Nemho staken vrijdagochtend samen met de overige vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Morgen een nieuwe doe-dag

Wat opviel is dat er niet veel jeugd aanwezig was op het Vrakkerplein. Louwers: “Er zijn vanuit de buurt ook niet veel mensen. De meeste mensen moeten op vrijdag werken of naar school. Maar daarvoor hebben we morgen (zaterdag, red.) een extra dag. Als het weer het toelaat dan gaan we met de mensen uit de buurt aan de slag”.

NLdoet

Elk jaar in maart houdt het Oranje Fonds de vrijwilligersactie NLdoet. Hiermee zet zij vrijwilligers in de schijnwerpers en probeert ze zoveel mogelijk Nederlanders te activeren om een dag vrijwilligerswerk te gaan doen. Het doel is de deelnemers te laten ervaren wat vrijwilligerswerk met je doet.

In deze video nemen we een kijkje op het Vrakkerplein en zien we de vrijwilligers in actie tijdens de eerste dag van NLdoet: https://youtu.be/AJja7aDCMwo.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie