Nieuw Nederlands record voor Martijn Nies van Reddingsbrigade Weert

Algemeen Sport Weert Reageer 1 min. leestijd

Op zaterdag 25 maart hebben 11 leden van de Talentengroep van Reddingsbrigade Nederland deelgenomen aan de MISPY in La Louviere, België, waaronder Martijn Nies van Reddingsbrigade Weert.

Het was natuurlijk spannend om deel te nemen aan een wedstrijd in het buitenland, vanwege de andere taal en de gebruikte materialen, zoals een kleine gele pop (30/40 kilogram) in plaats van een (duik)ring, maar ook omdat de deelnemers hun land vertegenwoordigen, wat een hele eer is.

Martijn had zijn zinnen gezet op het verbreken van een record uit 2018. Vorig weekend lukte het hem tijdens de ILSE Dordrecht net niet, maar dit weekend is het hem wel gelukt. Hij heeft een nieuw Nederlands Record gevestigd op de 100 meter hinderniszwemmen met een tijd van 1.05,68. Daarnaast heeft hij ook nog de derde plaats behaald op de 100 meter superlifesaver en de 100 meter reddingswisselslag.

Naast individuele onderdelen waren er ook nog teamevenementen, waaronder vier keer 50 meter hinderniszwemmen, 4 keer 25 meter popvervoeren en vier keer 50 meter reddingsestafette. Het talententeam, bestaande uit vijf jongens (Martijn, Thijs, Ray, Nout en Yonai), is hierbij overall tweede geworden.

Wij feliciteren Martijn en het talententeam met hun behaalde resultaten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie