Ongeval A2: auto botst op stilstaand voertuig op vluchtstrook

112 Algemeen Nederweert Regio 2 reacties 1 min. leestijd

Op zondagmiddag rond 16:30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een ernstig ongeval op de A2 snelweg in Weert.

Het ongeval vond plaats in de rijrichting van Nederweert naar Eindhoven en er waren twee personenauto’s bij betrokken. Een van de personenauto’s was achterop een stilstaande auto op de vluchtstrook gereden, die daar stond vanwege pech.

De bestuurster van de gestrande auto maakte de verstandige keuze om achter de vangrail te gaan staan, wat waarschijnlijk haar leven heeft gered gezien de omvang van de schade. De twee auto’s raakten zwaar beschadigd.

De bestuurder van de auto die op de gestrande auto botste, werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend waarom hij over de vluchtstrook reed.

De snelweg A2 werd gedurende enige tijd afgesloten vanwege olievervuiling op het wegdek als gevolg van het ongeval. De brandweer kwam ter plaatse om de weg schoon te maken, en inmiddels is de snelweg weer open voor verkeer. Er ontstond een file tot aan Kelpen-Oler als gevolg van het ongeval.

Bekijk een video: https://youtu.be/ugAxVXzOvmA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties