Open stadswandeling in Weert: langs scholen en kloosters

De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 12 maart om 14.00 uur een open stadswandeling door het centrum van Weert.

Het thema van deze open stadswandeling is: ‘Scholen en kloosters’. Belangstellenden dienen zich aan te melden via: [email protected].

Scholen en kloosters

Tijdens de wandeling wordt aandacht geschonken aan o.a. het Pensionaat St. Louis (jongensmulo), de Eduardus mulo, de Landbouwschool, de voormalige Martinusschool, het klooster van de Birgittinessen, het onderwijsinstituut van de zusters Ursulinen (kleuter- en lagere scholen, huishoudschool, mulo en mms) en het voormalige internaat van het Bisschoppelijk College (handelsschool, hbs en gymnasium). Uiteraard vertelt de gids onderweg ook het verhaal over het compacte historisch centrum van Weert, Van Hornestad.

De wandeling is ongetwijfeld ook een uitgelezen moment om herinneringen op te halen en anekdotes te vertellen aan medewandelaars

Geschiedenis als klooster- én onderwijsstad

Al in de veertiende eeuw kent Weert een aantal belangrijke kloosters. Twee ervan bestaan nog steeds! In de eeuwen erna groeit Weert verder uit tot een kloosterstad maar ook tot een centrum van onderwijsinstituten. In de 19de eeuw kun je zelfs spreken van een ‘stichtstad’, een stad waar veel gebouwen een religieuze functie hebben.

Informatie

  • Belangstellenden dienen zich wél aan te melden via: [email protected];
  • Het maximale aantal wandelaars is: 40 (twee groepen van 20);
  • De wandeling duurt ca. anderhalf uur;
  • De kosten bedragen € 3,-per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis);
  • Vertrekpunt: om 14.00 uur op de Markt bij de ingang van de Sint Martinuskerk te Weert;
  • Er wordt gebruik gemaakt van headsets.

Voor meer informatie kijk op Facebook: https://www.facebook.com/stadsgidsenweert of de website: www.stadsgidsenweert.nl.