Aanmelding tweede Huiskamerfestival Weert gestart

Foto door Johan Horst

Huiskamerfestival Weert was in 2022 een daverend succes en dat smaakt naar meer. Op zondag 8 oktober 2023 transformeren wederom overal in Weert huiskamers tot intieme podia voor lokaal muzikaal talent. Aanmelden van zowel huiskamers als muzikanten is vanaf nu mogelijk.

Muzikaal Weert

Huiskamerfestival Weert is hét evenement dat toont wat de stad te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. In diverse huiskamers, tuinkamers, mancaves en gezellige garages kunnen liefhebbers luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats.

Met het festival draagt Weert bij aan laagdrempelige kennismaking met de veelzijdige talenten van muzikaal Weert. Muzikanten worden in de gelegenheid gebracht zonder investeringen in allerhande presentatiezaken hun muziek aan publiek te laten horen. Anderzijds worden geïnteresseerden uitgenodigd te genieten van livevermaak in de eigen wijk, bij hun eigen buren en kennissen.

Meedoen

Enthousiaste Weertenaren kunnen zich vanaf nu opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan tot en met 1 juli 2023 via www.huiskamerfestivalweert.nl. Hierna buigt de organisatie zich over een passende combinatie van muzikanten met locaties. Voor vragen vooraf kan contact worden opgenomen met [email protected].

Organisatie

Huiskamerfestival Weert is een initiatief van Sander Hoeben, popcoördinator van Weert, in navolging van het in 2019 succesvol georganiseerde Muziek bij de Buren. Na een succesvolle herintroductie afgelopen jaar vindt het evenement op zondag 8 oktober 2023 wederom plaats. Ambiance Events uit Weert draagt zorg voor de organisatie.