Flinke schade na garagebrand in Stramproy

Plaats een reactie

Update – Op zaterdag rond 17:30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Demerstraat in Stramproy.

Een brand was ontstaan in de garage naast de woning en verspreidde zich snel, met aanzienlijke rookontwikkeling die in de wijde omgeving zichtbaar was. Meldingen kwamen binnen vanuit Altweerterheide, Kinrooi (B) en Weert.

De meldkamer schaalde snel op naar “middel brand”, wat betekent dat een extra blusvoertuig werd ingezet om de brand te blussen. Ter plaatse werden alle pogingen ondernomen om de schade te beperken. Een caravan werd snel verwijderd, maar had al schade opgelopen. Dat terwijl een oldtimer die in de garage stond ook zwaar beschadigd raakte. Het vuur was intussen ook overgeslagen naar de carport.

Er zijn geen gewonden gemeld bij de brand, maar de bewoners van het getroffen huis waren vanzelfsprekend erg geschrokken. De brandweer was nog enige tijd bezig met het nablussen van de brand. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Update: Het Team Brandonderzoek van de brandweer is onderweg. Intussen heeft de brandweer nog enkele gasflessen veilig gesteld. Rond 18.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer is nog steeds bezig met nabluswerkzaamheden.

Bekijk een video: https://youtu.be/DVJgStf-8Yo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie