Opening Breincafé 2.0 in Weert op 9 mei

Algemeen Informatie Weert Reageer 3 min. leestijd

Op dinsdag 9 mei opent mevrouw Ferrière, wethouder Zorg, Volksgezondheid, Welzijn en Diversiteit van de gemeente Weert het nieuwe Breincafé in het Keenter Hart aan het Sint Jozefskerkplein 3 te Weert.

In het breincafé kunnen mensen met (niet aangeboren) hersenletsel (NAH) en hun partners, kinderen en/of vrienden elkaar één keer per maand informeel ontmoeten, hun hart luchten en herkenning en erkenning vinden. Verschillende thema’s komen aan bod en desgewenst is er een spreker over een actueel onderwerp.

Meedenken en samen vormgeven

Voor de opening in Weert is een gevarieerd programma opgesteld. De aanwezigen worden, naast het bijwonen van de officiële opening en introductie van de gastheer/-vrouwen, uitgenodigd om mee te denken over interessante onderwerpen voor en de invulling van dit en andere nieuwe breincafés die op diverse plekken in Limburg in ontwikkeling zijn. Samen wordt bepaald hoe het programma van 2023 eruit gaat zien.

Samenwerking formele en informele zorg

Het breincafé 2.0 is de opvolger van eerdere breincafés in Limburg die enkele jaren geleden door corona en een daling in het aantal bezoekers ophielden te bestaan. De behoefte aan lotgenotencontact blijft echter onverminderd groot voor mensen met hersenletsel en hun naasten.

Mooi aan deze nieuwe opzet is dat het een samenwerking is tussen een aantal organisaties uit zowel de formele als informele zorg in Limburg. Er zijn vier kartrekkers die zorgen voor de organisatorische aspecten en inbreng van deskundigheid: Adelante Zorggroep, Burgerkracht Limburg, Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en SGL. Andere deelnemers zijn Punt Welzijn, Incluzio, Stichting Breintrein, CVA coördinatoren ziekenhuizen, Envida, Steunpunt Mantelzorg Zuid, MEE Zuid-Limburg en Libra Groep.

De breincafés zelf worden begeleid door ervaringsdeskundigen én een professional op de achtergrond.

Programma

  • 19.00 uur: Welkomstwoord door de heer M. Schoonenberg, bestuurslid van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl
  • 19.10 uur: Introductie van de gastvrouwen en gastheer
  • 19.20 uur: Officiële opening door mevrouw M. Ferrière, wethouder Zorg, Volksgezondheid, Welzijn en Diversiteit van de gemeente Weert
  • 19.30 uur: Pauze
  • 19.40 uur: In gesprek met ervaringsdeskundigen: samen vaststellen van het programma van Breincafé 2.0 voor 2023.
  • 20.00 uur: Afsluiting

Aanmelden

Aanmelden kan vóór 1 mei a.s. via [email protected] (o.v.v. het aantal personen).

  • Datum: Dinsdag 9 mei 2023
  • Tijd: 19.00 – 20.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
  • Locatie: Keenterhart, Sint Jozefskerkplein 3 in Weert

Informatie over de breincafés is altijd terug te vinden op www.sgl-zorg.nl en www.hersenletsel.nl. Ook kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Mariëlle Kurvers van SGL via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie