Politie zet taser in bij persoon die ‘bad trip’ beleeft

Leudal – Afgelopen nacht heeft de politie van Leudal assistentie verleend bij een medische situatie, die vermoedelijk het gevolg was van drugsgebruik.

Een persoon had een bad trip* gekregen en de politie werd naar de – niet nader bekend gemaakte – locatie gestuurd om de ambulancezorg te ondersteunen.

Bij aankomst trof de politie diverse medebewoners aan, die uit voorzorg de woning hadden verlaten. Aangezien de situatie onduidelijk was, besloot de politie om de woning te betreden. Binnen troffen ze een persoon aan die totaal buiten zinnen was en zich in een andere wereld leek te begeven.

De situatie escaleerde toen de persoon agressief gedrag vertoonde en een eetkamerstoel door de woonkamer gooide. Hierdoor was de politie genoodzaakt om hun taser in te zetten. Na het kalmeren van de persoon werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Weert voor medische controle.

Na de medische controle werd de persoon overgebracht naar het cellencomplex in Roermond waar hij werd ingesloten.


* Een bad trip is een negatieve, beangstigende en overweldigende ervaring die kan optreden bij het gebruik van hallucinogene drugs, zoals LSD, paddo’s of DMT. Een bad trip kan zich manifesteren in intense angst, paranoia, paniekaanvallen en hallucinaties. Mensen die een bad trip hebben, kunnen de realiteit en fantasie niet meer van elkaar onderscheiden, waardoor de ervaring bijzonder beangstigend kan zijn. Een bad trip kan ook fysieke symptomen veroorzaken, zoals een versnelde hartslag, zweten en misselijkheid.