Staking bij distributiecentra van Albert Heijn

Medewerkers van Albert Heijn in distributiecentra (DC’s) zijn begonnen met staken nadat supermarktconcern Albert Heijn niet inging op de eisen van vakbond FNV Handel voor een betere cao. Bij de winkels in de regio Weert is dat nog niet merkbaar.

De FNV eist een structurele loonsverhoging van 14,3% per jaar plus €100 bruto per maand. De vakbond wil ook dat de salarissen meestijgen met de prijzen in de winkels en dat toeslagen hetzelfde blijven voor nieuw personeel. Albert Heijn blijft steken op een loonsverhoging van 6% in april 2023 en 2% in januari van datzelfde jaar, dat meldt de FNV.

De FNV benadrukt dat de medewerkers in de DC’s erg solidair zijn met elkaar en dat de verdeel-en-heerstactiek, waarbij parttime medewerkers werden ingezet als stakingsbrekers, niet meer wordt geaccepteerd. In totaal werken volgens de FNV ongeveer 4.000 mensen in de distributiecentra van Albert Heijn in Geldermalsen, Hoorn, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle.

Winkels in regio Weert

De winkels in het zuiden van Nederland worden bevoorraad vanuit Tilburg. Vooralsnog is in de Albert Heijn winkels in de regio Weert niets te merken van de staking. Vanochtend werden de producten nog gewoon aangevuld. Het is ook dat Albert Heijn zich heeft voorbereid op de staking. FNV en CNV hadden immers ook gewaarschuwd voor acties. Maar het is natuurlijk niet uit te sluiten dat er later deze week lege schappen kunnen ontstaan.

De producten van Bakkerij Heerschap komen uit Nederweert. Deze worden uiteraard gewoon geleverd en dat betekent dat de ambachtelijke vlaaien, broodjes, broden en andere lekkernijen gewoon beschikbaar zijn.