Thema-avond voor huurders van Wonen Limburg

Algemeen Weert 11 reacties 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (farknot)

In samenwerking met de gemeente Weert, Wonen Limburg en Punt Welzijn organiseert Huurdersbelangen Weert voor de huurders van Wonen Limburg een interessante thema-avond, met als thema ‘Leefbaarheid en prettig wonen in uw wijk’. De centrale vraag op deze avond is: ‘Wat kunt uzelf doen aan prettig wonen in uw buurt?’

Leefbaarheid

Leefbaarheid geeft aan hoe goed de omgeving aansluit bij de wensen en eisen van de bewoners. Die zijn voor iedereen verschillend. Sommige mensen houden van stilte, terwijl anderen juist genieten van een bruisende stad. De een wil graag een park of bos dichtbij, anderen hebben liever een supermarkt op een steenworp afstand.

Bij de leefbaarheid in een buurt spelen verschillende onderdelen een rol. Met betrekking tot de fysieke omgeving, dat is de omgeving die je voelt, ziet en ruikt: hoe schoon is jouw buurt? Is er veel verkeersoverlast? Is er genoeg groen? Ook is de sociale omgeving belangrijk: wie wonen er in jouw buurt en hoe voel je je daarbij? Kun je een praatje maken met iemand als je daar behoefte aan hebt? Verder doet veiligheid ertoe: hoe veilig voel je je in jouw buurt? Kunnen jouw kinderen veilig op straat spelen?

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 april vanaf 19.00 uur bij Brasserie-Hotel Antje van de Statie aan het Stationsplein 1 in Weert. Tijdens een kop koffie en na afloop een borrel is er ruimte om met andere bewoners van gedachten te wisselen.

Omdat het een interactieve avond wordt is er plek voor maximaal 60 personen. Aanmelden is dan ook zeer gewenst. Dit kan tot en met zaterdag 15 april via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties