Wijzigingen huisvuilroute en openingstijden gemeente Weert rondom Koningsdag

Koningsdag (donderdag 27 april) is een officiële feestdag in Nederland. De gemeente Weert is die dag en de dag erna (vrijdag 28 april) gesloten. Dat geldt voor het stadhuis, De Vraagwijzer, de dependance in Stramproy en de studiezaal van het Gemeentearchief. De Milieustraat en Museum W zijn op vrijdag 28 april wel geopend. De kinderboerderij in recreatiegebied De IJzeren Man is beide dagen geopend. Huisvuil wordt op zaterdag 29 april opgehaald, in plaats van op donderdag 27 april.

Openingstijden

Hieronder vind je een overzicht van de openingstijden op donderdag 27 en vrijdag 28 april.

LocatieDonderdag 27 april 
(Koningsdag)
Vrijdag 28 april
Stadhuisgeslotengesloten
De Vraagwijzergeslotengesloten
Dependance Stramproygeslotengesloten
Milieustraatgeslotengeopend van 13.00 – 17.00 uur
Gemeentearchiefgeslotengesloten
Museum Wgeslotengeopend van 11.00 – 17.00 uur
Kinderboerderijgeopend van 10.00 – 15.00 uurgeopend van 10.00 – 16.00 uur

Huisvuil wordt op een andere dag opgehaald

Op Koningsdag wordt er geen huisvuil opgehaald. In plaats daarvan wordt het huisvuil op zaterdag 29 april opgehaald. Op alle andere dagen die week wordt het huisvuil gewoon opgehaald.

Oranjevrijmarkt in Weert

Vanaf woensdag 26 april 20.00 uur tot en met donderdag 27 april 16.00 uur is de Oranjevrijmarkt in Weert. Op de binnenzijde van de Singels verkopen inwoners dan hun spullen. Iedereen kan hieraan meedoen. Aanmelden voor de vrijmarkt of een vergunning aanvragen is niet nodig. Er gelden wel enkele spelregels. Meer informatie over de Oranjevrijmarkt vind je hier.

Vanwege de vrijmarkt geldt van woensdag 26 april 18.00 uur tot donderdag 27 april 18.00 uur een parkeerverbod op de binnenzijde van de Singels (Bassin, Kasteelsingel, Emmasingel, Langpoort en Wilhelminasingel).