Brand op plezierboot in Wessem snel onder controle

112 Algemeen Maasgouw Regio Reageer 1 min. leestijd

Wessem – Op zaterdagochtend rond 9.05 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een brand op een boot op de Maas in Wessem. Tijdens het varen was er een brand ontstaan op de plezierboot, die op dat moment twee opvarenden aan boord had.

Zowel de opvarenden als vissers aan de kade zagen rookontwikkeling en sloegen alarm. De opvarenden pakten een brandblusser om de brand te blussen en met succes, want door hun snelle actie is de schade beperkt gebleven.

De boot werd daarna onder begeleiding van twee brandweerboten naar de passantenhaven in Wessem gebracht. Het vuur was inmiddels gedoofd en de brandweer deed nog een nacontrole om er zeker van te zijn dat de brand niet opnieuw zou oplaaien.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk een defect bij de motor van de boot.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie