Fietstocht ‘Rondje Weert’ met stadsgids

Foto via Stadsgidsen Weert

Op zondag 11 juni zullen de Stadsgidsen Weert een open fietstocht genaamd ‘Rondje Weert’ organiseren. Deze prachtige tocht door de groene regio van Weert biedt deelnemers de mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid en culturele bezienswaardigheden van de gemeente te verkennen. De fietstocht start om 14.00 uur bij de kasteelpoort ‘Nijenborgh’ op de Biest en duurt ongeveer drie uur.

Met zijn reputatie als ‘de groenste regio van de wereld’ presenteert de gemeente Weert zich als een oase van natuurlijke pracht. De route van ongeveer 27 km voert de deelnemers door het betoverende landschap van Weert, waarbij de stadsgidsen niet alleen aandacht zullen besteden aan de natuurlijke diversiteit van de regio, maar ook aan de kerken, kapellen, schansen en grafheuvels die deel uitmaken van het historische erfgoed. De fietstocht eindigt bij het indrukwekkende rijksmonument, De Lichtenberg.

Aanmelden

Deelname aan de fietstocht kost slechts 3 euro per persoon, terwijl kinderen tot 12 jaar gratis mogen deelnemen. Om deel te nemen aan ‘Rondje Weert’, dienen geïnteresseerden zich vóór vrijdag 9 juni aan te melden per e-mail via [email protected]. Bij aanmelding is het belangrijk om de naam ‘Rondje Weert’ te vermelden, evenals het aantal deelnemende personen.