Historische motorfietsen schitteren tijdens de 33ste Toertocht Midden-Limburg

Bij sporthal Op den Das in Altweerterheide was het vanmorgen een waar paradijs voor liefhebbers van oldtimer motorfietsen. Het schitterende weer trok zowel deelnemers als toeschouwers uit binnen- en buitenland naar de start van de 33ste Toertocht Midden-Limburg.

Om 11:00 uur werd het officiële startschot gegeven, waarna de historische motorfietsen één voor één hun weg vonden voor een adembenemende rit van 90 kilometer door het prachtige Limburgse landschap.

Schoonheid van oude motorfietsen

De Toertocht Midden-Limburg is een jaarlijks terugkerend evenement dat de nostalgie en schoonheid van oude motorfietsen viert. Met een grote verscheidenheid aan deelnemende motoren, van zeldzame klassiekers tot goed onderhouden erfstukken, was er voor iedere liefhebber iets te bewonderen.

Opvallende blikvanger

Een opvallende blikvanger onder de deelnemende motorfietsen was de P&M met zijspan uit 1913, de oudste motorfiets van de dag. Ondanks zijn respectabele leeftijd trotseerde deze historische machine moeiteloos de uitdagende route en voltooide hij de tocht zonder problemen. De eigenaar van de P&M werd beloond met een welverdiend applaus en bewonderende blikken van medeliefhebbers.

Trofee

Echter, de trofee voor de meest bijzondere motorfiets van de dag ging naar de eigenaar van een prachtige Moto Guzzi uit 1939. Met zijn unieke design en glanzende lak trok deze klassieke schoonheid de aandacht van velen. De eigenaar ontving de felbegeerde trofee uit handen van de organisatoren, die onder de indruk waren van de zeldzaamheid en perfecte staat van de Moto Guzzi.

Na een succesvolle dag vol nostalgie en motorplezier kijken de deelnemers en organisatoren alweer uit naar de volgende editie van de Toertocht Midden-Limburg, waarbij ze hopen nog meer liefhebbers te kunnen verwelkomen en te laten genieten van de rijke geschiedenis en pracht van oldtimer motorfietsen.


Een fotobijdrage voor Theo Van de Winkel