Medailles en records voor ZPC De Rog op ONMK in Amersfoort

Van 4 t/m 7 mei vonden de Open Nederlandse Masterkampioenschappen (ONMK) in Amersfoort plaats. Met 25 masters die in totaal 53 individuele afstanden en 18 estafettes zwommen, verscheen ZPC De Rog hier traditiegetrouw aan de start. Qua aantal deelnemende zwemmers was De Rog de vijfde grootste zwemvereniging van de in totaal 144 deelnemende Nederlandse verenigingen. En er zijn weer prachtige resultaten behaald!

Individueel succes

Op de individuele afstanden bemachtigde Peter Bernsen in zijn categorie 60+ driemaal een gouden medaille: op de 50m vrije slag, 50m rugslag en 100m rugslag. Op de 50m vlinderslag zwom hij naar het zilver. Met in totaal negen medailles (inclusief de estafettes) eindigde Peter dan ook op een gedeelde tiende plek in het algemene medailleklassement!

Erik Kamphuis nam in zijn categorie 60+ tweemaal zilver mee naar huis. Op de 50m rugslag en 200m rugslag. Arjan Verheij mocht in zijn categorie 50+ een bronzen plak om zijn nek hangen op de 50m vrije slag.

Estafettegeweld

Het estafettegeweld van ZPC De Rog was eveneens goed voor medailles. Maar liefst zeven gouden en drie zilveren. In de categorie 240+ werd er goud behaald op de 4x50m vrije slag, 4x200m vrije slag, 4x50m wisselslag en 4x100m wisselslag. Zilver was er nog voor de 4x100m vrije slag. In de categorie 200+ was de 4x50m wisselslag goed voor goud en werd er zilver behaald op de 4x100m vrije slag en 4x50m vrije slag. Ook de categorieën 160+ en 80+ zwommen naar het goud in de estafette 4x50m vrije slag.

Nieuwe records

Het aanscherpen van records was ook toe te vertrouwen aan de zwemmers uit Weert. Zo zwommen Erik Kamphuis, Roy le Clercq, Rob Spetter en Peter Bernsen een vers Nederlands Masters record en tevens kampioenschapsrecord in de estafette 4x200m vrije slag. Peter Bernsen deed dit kunstje individueel op de 50m vrije slag (27.13), 50m rugslag (32.19) en 100m rugslag (1.10.93). 

Voor enkelen was het hun debuut op de ONMK. Een debuut dat voor de meesten direct werd beloond met een gouden plak! Volgend jaar zal ZPC De Rog wellicht met nóg meer zwemmers aan de start verschijnen, nóg meer medailles winnen en nóg meer records aanscherpen!