Entreeprijs Blauwe Meertje niet omhoog ondanks investeringen

Ondanks dat het weer nog niet echt meezit is het een kwestie van tijd voor de zomer gaat beginnen. Bij het Blauwe Meertje kunnen ze niet wachten op de dagen met warme temperaturen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om alles weer in gereedheid te brengen richting het nieuwe seizoen.

Nieuwe mogelijkheden en upgrades

Eigenaar Jacco Paap is blij met het werk dat verzet is in de wintermaanden: “Ieder jaar wil ik iets nieuws toevoegen. Dit jaar heeft ons terras een upgrade gehad, hebben we ligbedjes voor op het strand gekocht en zijn er extra speelmogelijkheden voor de kinderen bijgekomen. Ook de wc’s op het strand hebben een opknapbeurt gehad. Laat de zon maar komen!”

Best bewaarde geheim van Weert

In 2018 ging het Blauwe Meertje in de huidige vorm voor het eerst open. Inmiddels zijn er palmbomen en waterfietsen. Ook is er een cocktailbar en sinds een paar jaar een loungeterras met toiletvoorziening. Het terras heeft een eigen ingang en is uiteraard gratis.

“Ons terras? Dat is het best bewaarde geheim van Weert”, lacht Jacco Paap. “Je kunt er zo lekker uit de wind zitten achter het glas. En tijdens een fietstocht of wandeling met de hond is het terras een ideale tussenstop. Daar zouden nog wel meer mensen gebruik van mogen maken.” Op het terras kun je terecht voor een kop koffie met vlaai, lunch, een van de vele speciaalbiertjes of een verfrissend ijsje. En dat met prachtig uitzicht over het water.

Entreeprijs onveranderd

Het dagstrand is sinds 1 mei weer te bezoeken. De entreeprijzen zijn dit jaar niet verhoogd. “Het leven is al duur genoeg”, zegt Paap. “Daarom blijft de entreeprijs voor volwassenen € 5,-. Kinderen mogen binnen voor € 4,-. En bij ons kan uiteraard nog steeds met contant geld betaald worden”, voegt de eigenaar met een knipoog toe.