Vrachtwagen verliest gereedschap tijdens invoegen op A2 bij Maarheeze

Maarheeze – Vrijdagochtend rond 6.30 uur vond er op de snelweg A2 tussen Weert en Eindhoven een verkeersongeval plaats.

Een vrachtwagen, beladen met een grote gereedschapskist, wilde bij Maarheeze invoegen op de snelweg. Helaas begon de gereedschapskist te schuiven toen de vrachtwagen over de toerit reed, ondanks dat deze stevig was vastgezet met een spanband.

De schuivende gereedschapskist botste tegen een andere passerende vrachtwagen aan, waarna het gereedschap op de snelweg belandde. Gelukkig raakte er niemand gewond bij dit incident, maar het zorgde wel voor de nodige verkeershinder.

Direct na het ongeval werd de toerit afgesloten voor het verkeer, zodat hulpdiensten de situatie veilig konden afhandelen. Het wegdek moest worden schoongemaakt en het verspreide gereedschap werd zo snel mogelijk opgeruimd. Er ontstond een file tot aan Weert-Noord.