Flinke rookontwikkeling bij garagebrand in Nederweert

Nederweert – Dinsdag werden de hulpdiensten rond 2:30 uur gealarmeerd vanwege een brand die was uitgebroken in een garage aan de Berberisstraat in Nederweert.

De brand in de garage van een woning veroorzaakte flinke rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. De bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen.

De brandweer had de brand snel onder controle. De brandweerlieden hebben enkele gasflessen veiliggesteld om mogelijke verdere gevaren te voorkomen. Om zeker te zijn dat het vuur zich niet via de carport had verspreid, werd een deel van de overkapping opengebroken.

Op dit moment is de oorzaak van de brand nog onbekend. Het Team Brandonderzoek van de brandweer zal een onderzoek instellen om de exacte oorzaak te achterhalen. De woning heeft aanzienlijke rookschade opgelopen als gevolg van de brand.

Om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade en het opstarten van het herstelproces, zal Stichting Salvage ter plaatse komen om verdere nazorg te verlenen.