Spectaculaire line-up tijdens open dag Brandweer Weert

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Bovenaanzicht van open dag brandweer in 2016

Volgende week zaterdag, op 24 juni, is het zover: de brandweer in Weert opent haar deuren voor een spectaculaire open dag. Deze bijzondere gelegenheid markeert het 300-jarig bestaan van de brandweer Weert en belooft een feestelijke en spannende dag te worden voor jong en oud.

Recentelijk zijn er meer details bekend geworden over de invulling van deze unieke gebeurtenis. Naast een scala aan spannende activiteiten en indrukwekkende demonstraties zullen ook andere hulpdiensten uit de regio aanwezig zijn om een kijkje te geven in hun werkzaamheden en de speciale voertuigen en hulpmiddelen die ze daarbij gebruiken.

Bijzondere voertuigen

Verschillende bijzondere voertuigen zullen naar Weert komen, voertuigen die je niet vaak tegenkomt. Denk hierbij aan het gloednieuwe schuimblusvoertuig van Sitech Fire Brigade (Chemelot). Daarnaast zullen ook de crashtenders van Kleine-Brogel Air Base en Eindhoven Airport te bewonderen zijn.

Maar er is nog veel meer te zien. Het Drone team Chemelot zal aanwezig zijn, evenals vrachtwagenberger Herpertz, een bosbrand tankwagen van de Belgische brandweer, een ZOAB wegdekreiniger, het handcrew team, SIGNI zoekhonden en zelfs een duiktank.

Locatie en tijd

De open dag zal plaatsvinden bij de brandweerkazerne op de hoek van de Dr. Schaepmanstraat en De Savornin Lohmanstraat. De festiviteiten zullen om 11:00 uur van start gaan en duren tot 16:00 uur in de middag. Gedurende deze tijd zullen er tal van activiteiten en bezienswaardigheden te beleven zijn in en rondom de kazerne.

De brandweer Weert nodigt iedereen van harte uit om deze bijzondere dag mee te vieren. Het belooft een onvergetelijke gelegenheid te worden waar jong en oud de kans krijgen om de brandweer van dichtbij te ervaren en meer te leren over de essentiële rol die zij spelen in de samenleving.

Voor meer informatie ga naar: https://www.facebook.com/brandweerweert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie