Topprestaties van de ‘Zusterzeel-zusjes’ bij NJK in Eindhoven

Foto via Depositphotos (cookelma)

In het weekend van 16, 17 en 18 juni 2023 vonden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven de Nederlandse juniorenkampioenschappen (NJK) zwemmen plaats. Nina en Fenna Zusterzeel – oud zwemmers van ZPC de Rog uit Weert en op dit moment lid van PSV uit Eindhoven – hadden zich op basis van hun geleverde prestaties in het afgelopen zwemseizoen geplaatst voor deze nationale wedstrijd. Mét resultaat!

Europese jeugdlimiet

In de categorie ‘junioren 3/4’ werd Nina (14) met een fantastische tijd van 1:12.59 Nederlands kampioen op de 100 meter schoolslag. Op de 200 meter schoolslag pakte zij het zilver op slechts 0.51 seconden van het goud. Met haar prestatie op de 100 meter schoolslag zwom Nina ook nog eens ruim onder de Europese EYOF-limiet van 1:13.00 die recht geeft op deelname aan het European Youth Olympic Festival (EYOF). Dit festival wordt van 23 juli tot en met 29 juli aanstaande gehouden in Maribor (Slovenië). Met dit resultaat heeft zij voor dit zwemseizoen haar belangrijkste doelstelling en wens – het behalen van de Europese jeugdlimiet op de 100 meter schoolslag – behaald. Een geweldige prestatie!

Prestaties van formaat

Fenna (13) zwom in de categorie ‘junioren 1/2’ in een absolute toptijd van 1:09.78 naar het Nederlands kampioenschap op de 100 meter rugslag. Op de 200 meter rugslag, de 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag werd zij tweede. Verder mocht Fenna – als ‘specialist’ op de rug- en schoolslag – ook nog eens extra prijzen in ontvangst nemen in de door de KNZB in het leven geroepen slagklassementen en werd zij vierde in het meerkampklassement. Ook voor Fenna dus prestaties van formaat!

NK-Sprint

In het weekend van 24 en 25 juni aanstaande zullen Nina en Fenna in Rotterdam meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen ‘sprint’ (de NK-Sprint). Na dit toernooi zit het zwemseizoen er voor Fenna zo goed als op en is het tijd voor vakantie. Nina zal zich na het aankomende weekend, samen met zeven andere Nederlandse jeugdzwemmers van ‘TeamNL’, gaan voorbereiden op de al eerder genoemde EYOF in Maribor. Voor haar kan dit laatste een geweldige seizoenafsluiting gaan worden.