Treinverkeer stilgelegd vanwege brand naast het spoor aan Schoordijk

Op zaterdag rond 16:15 uur werden de brandweer en politie gealarmeerd vanwege een bosbrand op een perceel gelegen tussen de Leveroysedijk en Schoordijk in Weert.

De brand woedde midden in het bosgebied en bleek moeilijk bereikbaar te zijn voor de brandweer. Om de brandhaard te kunnen blussen, moesten brandweervoertuigen over een akker rijden. Vanwege het hoge risico op uitbreiding werden meerdere brandweervoertuigen ingezet, waaronder meerdere tankautospuiten en twee waterwagens.

Door de onvoorspelbare aard van de brand en het potentieel snelle verspreidingsgevaar nam de Nederlandse Spoorwegen het zekere voor het onzekere. Het treinverkeer tussen Roermond en Weert werd tijdelijk stilgelegd.

De precieze oorzaak van de bosbrand is nog onbekend. De brandweer is momenteel druk bezig met het bestrijden van de vlammen en het voorkomen van verdere uitbreiding.

Actuele informatie over het treinverkeer: https://www.ns.nl/reisinformatie/actuele-situatie-op-het-spoor/storing?id=6023848