Veteranen vanuit Weert naar Den Haag voor Nederlandse Veteranendag

Plaats een reactie

Vandaag viert Nederland de jaarlijkse Veteranendag, een nationaal evenement dat gewijd is aan het eren van alle 100.000 militaire veteranen voor hun toewijding, zowel in het heden als in het verleden.

In Den Haag worden vandaag diverse activiteiten georganiseerd ter ere van de veteranen. Elk jaar vertrekken ook veteranen uit Weert naar Den Haag om dit bijzondere evenement bij te wonen. Vanochtend was het niet anders. Een gemêleerde groep van Libanon-, Bosnië- en Marine-veteranen uit Weert begaf zich naar het treinstation om de reis naar Den Haag te maken.

Naast hun deelname aan de Veteranendag zetten de veteranen uit Weert zich tevens in voor de realisatie van een Witte Anjerperkje in hun eigen stad. Ze hebben gesprekken gevoerd met de gemeente en doen hun best om de benodigde financiering rond te krijgen. Het Witte Anjerperkje symboliseert de waardering en erkenning voor veteranen.

Veteranendag is een gelegenheid voor Nederlanders om hun respect en dankbaarheid te tonen aan de mannen en vrouwen die zich hebben ingezet voor de vrede en veiligheid van het land. Het is een dag waarop verhalen worden gedeeld, ervaringen worden uitgewisseld en de inzet van de veteranen wordt gevierd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie