Braderie Binnenstad Weert stopt vanwege toenemende regeldruk

Algemeen Uitgaan Weert 7 reacties 1 min. leestijd

Mensen kunnen stoppen met de discussie of de braderie van het centrum in Weert op vrijdag of zondag moet plaatsvinden, want de organisatie heeft aangekondigd ermee te gaan stoppen. Overigens niet vanwege deze vrijdag-zondag discussie, maar de regeldruk. Er komt in 2024 dus geen braderie meer in de Weerter binnenstad.

Via social media vertelt de organisatie: “Met pijn in ons Weerter hart zijn we genoodzaakt om te stoppen met de braderie 2024. De regeldruk van Nederland voor evenementen wordt teveel.” De braderie werd niet georganiseerd door de gemeente, zoals velen denken, maar door een team vrijwilligers onder leiding van Marienel Engelen. Ze bedankt haar vrijwilligers dan ook voor het mogelijk maken van meer dan 20 jaar braderie.

De discussie over de toenemende regeldruk speelt al een aantal jaren. Dat is niet de gemeente Weert te verwijten, maar dat speelt landelijk. Overal in Nederland ‘verdrinken’ lokale organisaties in procedures en vrijwilligers zijn steeds meer bezig met vergunningen en het afstemmen met de gemeente, hulpdiensten en andere organisaties. De overmatige regeldruk is nu helaas funest gebleken voor de braderie in Weert.

Gisteren vond in de Weerter binnenstad de laatste editie plaats van de braderie in het centrum.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
7 reacties