Vermeende brand in loods aan Wetering blijkt reactie van chemicaliën

112 Algemeen Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Iets na middernacht is de brandweer gealarmeerd voor een vermeende brand bij een chemiebedrijf gelegen aan de Wetering in Weert. Na een grondige verkenning ter plaatse, bleek het incident echter niet te gaan om een brand, maar om een chemische reactie van stoffen.

Het voorval vond plaats bij een verwerkingsbedrijf van chemische stoffen, waarbij gedurende korte tijd veel rookontwikkeling optrad. De overvloedige rook leidde tot de melding van een brand, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Reactie van chemicaliën

Toen de brandweer ter plekke arriveerde en een inspectie uitvoerde, werd al snel duidelijk dat er geen sprake was van een brand, maar hoogstwaarschijnlijk van een reactie tussen verschillende chemicaliën. Als gevolg hiervan werd onmiddellijk de procedure voor gevaarlijke stoffen in werking gesteld.

Gaspakkenteam

Uit voorzorg werden de eerste brandweerlieden die het pand betraden, onmiddellijk ontsmet. Vervolgens werd het gaspakkenteam van de brandweer uit Venlo en het ontsmettingsteam van de brandweer Roermond opgeroepen. Deze teams hebben veilig metingen verricht en monsters genomen om de situatie te beoordelen. Op basis van deze monsters konden de adviseur gevaarlijke stoffen en een bedrijfsdeskundige bevestigen dat er inderdaad een reactie had plaatsgevonden in een mengreactor. Gelukkig werd vastgesteld dat er geen verdere gevaarlijke situatie meer was.

Stabilisatie

Na de succesvolle stabilisatie van het incident, is de verantwoordelijkheid voor de situatie overgedragen aan het betreffende bedrijf zelf.

Bekijk een video: https://youtu.be/Bk2R03_2sX4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie