Camping Oergezellig in Stramproy: een familiecamping met een groene missie

1 reactie

Aan de Molenbroek in Stramproy ligt, verscholen in het groen, een kleinschalige camping die zich richt op families met jonge kinderen. In de speeltuin kunnen ze zich urenlang uitleven. De campinggasten komen onder andere uit België, de Randstad, het Noorden van Nederland, maar ook gewoon uit Weert.

Vera Denier – Coenen en haar man Philippe runnen de camping. Zo’n drie jaar geleden namen ze Oergezellig over van Vera’s ouders.

Knutselen

Het is woensdagochtend half 11. Kinderen staan met hun vader of moeder in de rij om steentjes op hun zelf gekleurde tekeningen te laten plakken. Vera voorziet de kunstwerkjes van een dotje lijm waarna de stenen op hun plek kunnen worden gedrukt. Iedere woensdagochtend knutselt ze samen met de kleinste campinggasten. Nadat alle werkjes klaar zijn leidt Vera ons met veel plezier rond over haar camping.

Gelukkige

Zo’n 30 jaar geleden kwamen de ouders van Vera op de plek van de huidige camping wonen. “Mijn vader wilde een grote tuin, maar die bleek iets te groot te zijn uitgevallen. Langzaamaan hebben ze van een gedeelte een camping en een groepsaccommodatie gemaakt”. Toen Vera’s ouders een aantal jaren geleden aan hun vijf kinderen vroegen of er iemand interesse had de camping over te nemen was Vera de enige: “Ik was de gelukkige”.

Anders dan anders

De ouders van Vera hadden in de loop der jaren een traditionele camping gerealiseerd. “Mijn ouders hielden meer van een camping, zoals die moet zijn. Lekker strak, recht, netjes; geen poespas … En daar was helemaal niets mis mee. Maar wij hebben er nu meer ons eigen ding van gemaakt”, zo vertelt Vera. “Ik houd van kleur en van anders dan anders. We hebben een aantal bijzondere accommodaties”. Verdeeld over het terrein tussen de tenten en caravans van de gasten vindt je er onder andere een tweetal gepimpte retrocaravans, een pipowagen en vier ecohuisjes.

Andere baan

Tijdens ons bezoek aan camping Oergezellig is de man van Vera niet aanwezig. “Hij is aan het werk”, vertelt ze. “Naast het runnen van de camping heeft hij drie dagen per week nog een andere baan: hij zit in de verzekeringen. Niet dat we dat nodig hebben om rond te kunnen komen maar voor Philippe is dat een fijne afwisseling met het hectische leven die een eigen camping met zich meebrengt”.

Eten en drinken

Als je de gasten van camping Oergezellig spreekt zijn ze allemaal heel enthousiast over het kampeerterrein en de beheerster. Eén gast, hij komt samen met zijn vrouw helemaal uit Friesland, heeft nog wel een tip: “Een terras waar je ’s avonds wat te drinken en te eten kunt krijgen zou misschien nog een mooie aanvulling zijn. Dat mis ik nog”. Vera: “Het is een bewuste keuze om niet zoals andere grote campings aan dagelijkse animatie en andere massaal georganiseerde dingen te doen”. Toch staat er iedere week wel een aantal activiteiten op het programma: “Iedere woensdagochtend knutselen we met de kinderen en ’s avonds hebben we voor de ouders het Oercafé: met een bierproeverij. Eén keer per week kook ik voor de gasten en elke zaterdagavond hebben we een Italiaanse avond met lekker eten en een wijntje”.

In deze video laat Vera ons haar oergezellige camping zien en vertelt ze ons onder andere welke belangrijke missie zij en haar man hebben als het gaat om duurzaamheid tijdens je vakantie: https://youtu.be/WI1PSsLU2Ts.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie