Deze zomer is het Beestenboel in Museum W

Algemeen Uitgaan Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Fotograaf: Kim Roufs

Tijdens de vakantie is Museum W in zomerse sferen met familieactiviteiten rondom het thema dieren. Er worden kinderworkshops georganiseerd en je kan deelnemen aan de gratis familiespeurtocht.

Kinderworkshops

Op de woensdagen 26 juli, 2 en 23 augustus van 11:15 tot circa 12:45 uur kunnen kinderen aan de slag tijdens de workshop ‘Beestenboel’. De workshop is speciaal voor kinderen 6 t/m 12 jaar, maar familieleden zijn natuurlijk ook welkom. Een plekje reserveren kan via [email protected] met vermelding van Beestenboel.

Meedoen aan deze kinderworkshop kost € 2,50 voor materiaalkosten, plus de entree. Kinderen t/m 18 jaar en museumkaarthouders hebben gratis toegang tot Museum W. Geen museumkaart? Begeleidende ouders betalen dan de speciale entreeprijs van € 6,- (normaal € 8,-).

Gratis familiespeurtocht

Met de speurtocht ‘Beestenboel’ zijn spelenderwijs allerlei dieren in het museum te ontdekken. De speurtocht neemt je mee door de collectiepresentatie op de 1e en 2e verdieping. Het boekje is gratis verkrijgbaar en geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar.

Kom deze zomer kijken in Museum W

Museum W is gevestigd in het voormalige stadhuis van Weert, een markant rijksmonument in het centrum van de stad. In dit nieuwe museum in Weert leg je een route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken krijgt. In de collectiepresentatie ontdek je een afwisselende verzameling cultuurhistorische objecten en kunst. Voorwerpen zoals prehistorische urnen, schilderijen, beelden en prachtig zilverwerk vertellen het verhaal.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral kijken en laat je verrassen. Museum W ligt aan de Meikoel 2 in Weert en is geopend op dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Kijk voor alle informatie op www.museumw.nl.

Beestenboel in Museum W

Kinderworkshops op woensdag 26 juli, 2 en 23 augustus van 11:15 tot 12:45 uur. Aanmelden via [email protected]. Museum W, Meikoel 2, 6001 EE Weert.

Kijk voor meer informatie op museumw.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie