Loods in Kelpen-Oler voor een jaar gesloten na vondst hennepkwekerij

Foto via Wijkagenten Leudal

Kelpen-Oler – Op last van burgemeester Schmalschläger is een loods in de gemeente Leudal tijdelijk gesloten. Het betreft een loods aan de Heideweg in Kelpen-Oler. Deze is gesloten op grond van de Opiumwet. In de loods is een hennepkwekerij aangetroffen.

Tijdelijke sluiting

De loods wordt gesloten voor een periode van een jaar. In deze periode is het verboden de loods te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven: de handhaving van de openbare orde en veiligheid in de gemeente is een belangrijk onderdeel van de aanpak van criminaliteit. Een hennepkwekerij is ook gevaarlijk. De kans op brand door bijvoorbeeld kortsluiting is groot. Burgemeester Schmalschläger: ‘De veiligheid van onze inwoners is één van onze hoogste prioriteiten. Samen met partners zoals de politie handhaven we daarom waar nodig.’

Wet Damocles

De sluiting gebeurt op basis van gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid om panden te sluiten. Burgemeester Schmalschläger heeft al veelvuldig gebruik gemaakt van haar bestuurlijke bevoegdheden in de vorm van bestuurlijke waarschuwingen en sluitingen van panden.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan vaak gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leudal en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast of herken je signalen van een drugslab? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.