Orgel en trompet ontmoeten elkaar in Franciscus Huis

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Update – In het Franciscus Huis in Weert gaat op vrijdag 11 augustus a.s. een bijzondere ontmoeting plaatsvinden tussen het orgel en de trompet. Vanaf 20.00 uur zullen organist Theo Hes en trompettist/arrangeur Jacq Sanders uit de twee instrumenten klassieke muziek van Bach tot film- en musical-muziek van Rogier van Otterloo laten klinken. Dit Orgel-Plus-concert wordt georganiseerd door Orgelkring Franciscus Huis Weert en is gratis toegankelijk.

Van Bach tot Van Otterloo

Op het programma staan onder andere Johann Sebastian Bach en Joseph Haydn, maar ook muziek van Ennio Morricone uit de film ‘Novecento’ en diverse nummers uit de film en musical ‘Soldaat van Oranje’, oorspronkelijk gecomponeerd door Rogier van Otterloo, komen voorbij. Sanders en Hes hebben voor deze film- en musicalmuziek speciaal arrangementen voor het orgel en de trompet gemaakt. Het beloven dus hele bijzondere versies te worden.

Orkestraal

Voor degene die denken dat een orgel en een trompet nooit het gevoel van een volledig orkest over kunnen brengen hebben het mis. “Zo’n orgel is eigenlijk een compleet orkest met allerlei stemmen”, zo vertelt Henk Sieben van de Stichting Orgelkring Franciscus Huis Weert. “Daar kun je geweldig orkestraal mee werken”.

Vrijwillige bijdrage

De toegang is helemaal gratis. Wel hoopt de organisatie dat de bezoekers na afloop van het concert een donatie zullen doen om dit soort concerten vaker mogelijk te maken.

Meer informatie over het Orgel-Plus-concert in het Franciscus Huis in Weert is te vinden op: www.orgelkring-weert.nl In deze video blikken we met Henk Sieben vooruit op de bijzondere ontmoeting tussen orgel en trompet op vrijdag 11 augustus.

Wil je zeker zijn van een zitplaats stuur dan een mailtje naar [email protected].

Bekijk een video: https://youtu.be/7O1Dbs7GQkc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie