Samen genieten en verbinden tijdens derde editie van Eten met Franciscus

Op 4 oktober 2023 wordt de derde editie van ‘Eten met Franciscus’ georganiseerd in het Franciscus Huis Weert. Dit unieke evenement, dat plaatsvindt in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, is bedoeld voor iedereen die graag samen wil genieten van een heerlijke maaltijd, muziek en gezelligheid. Het evenement vindt plaats van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Een tafel voor iedereen

Het motto van Eten met Franciscus, ‘een tafel voor iedereen’, staat centraal tijdens deze onvergetelijke middag. De nadruk ligt op het samenbrengen van mensen en het genieten van elkaars gezelschap. Het Franciscus Huis Weert biedt een warme en gastvrije omgeving waarbij samenkomen en plezier maken centraal staan.

Dit jaar zal het muziekduo Mieke Crins & Petra Jacobs een optreden verzorgen, waarbij hun muzikale talenten de sfeervolle klanken verzorgen. Daarnaast staat er ook een verrassingsact gepland die de middag nog specialer zal maken en de bezoekers zal verwonderen.

Net zoals voorgaande jaren zullen de leerlingen van Praktijkschool Het Kwadrant de maaltijd verzorgen en samen met de vele vrijwilligers de bediening op zich nemen. Deze bijzondere samenwerking draagt niet alleen bij aan de betrokkenheid van de jongere generatie, maar biedt ook een waardevolle kans om nieuwe verbindingen te leggen tussen verschillende leeftijdsgroepen.

Eten met Franciscus

“Eten met Franciscus is een prachtig initiatief dat mensen samenbrengt en de gemeenschapszin versterkt,” zegt Dorien Schlicher, een van de organisatoren van het evenement. “We willen een warme en inclusieve sfeer creëren, waarbij iedereen zich welkom voelt en de gelegenheid krijgt om te genieten van een smakelijke maaltijd, mooie muziek en gezelligheid.”

Eten met Franciscus wordt mede mogelijk gemaakt door een gemeentelijke subsidie en lokale ondernemers die zowel in natura als financieel bijdragen aan het evenement. Hun enthousiaste support draagt bij aan het succes van dit initiatief en toont de betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij het bestrijden van eenzaamheid.

Kaartjes

Kaartjes voor Eten met Franciscus kosten € 5,00 per persoon en zijn verkrijgbaar bij Bruna Weert (Markt 11-13) of te bestellen via [email protected]. Vermeld jouw naam en het aantal kaarten dat je wenst. Je krijgt dan bericht van de organisatie.