Snel ingrijpen voorkomt grote autobrand op Boshoven

Op woensdag omstreeks 16:15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand op de Sint Apolloniastraat in de wijk Boshoven.

In een geparkeerde auto op de oprit van een woning was een kleine brand ontstaan door een filterprobleem, maar dankzij de alerte bewoner kon erger worden voorkomen.

De bewoner ontdekte het vuur op tijd en handelde direct door gebruik te maken van een tuinslang met water om de beginnende brand te blussen. Hierdoor wist hij het vuur onder controle te houden tot de brandweer arriveerde. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en voerden een grondige controle uit om er zeker van te zijn dat het vuur volledig gedoofd was.

Tijdens de inspectie verwijderde de brandweer het betreffende filter, waarmee de oorzaak van de brand werd verholpen. De eigenaar van de auto besloot om het voertuig zelf naar een garage te brengen voor verdere reparaties.