Vogel vast in ventilatiepijp van woning in Nederweert

De vogel was (snel) gevlogen

Nederweert – Op donderdag omstreeks 13.50 uur ontving de brandweer een melding over een vastzittende vogel in Nederweert. Het incident vond plaats in een woning aan de Taxusstraat, waar een vogel vast was komen te zitten in de ventilatiepijp.

De brandweerlieden wisten een goede oplossing te bedenken, waardoor de vogel via de binnenzijde van de woning kon worden bevrijd. Het gebruik van een ladderwagen bleek niet nodig te zijn. Na de succesvolle bevrijding van het beestje, werd het ongedeerd terug in de buitenlucht vrijgelaten.

Opmerkelijk genoeg was dit niet de eerste keer dat men met een dergelijke situatie werd geconfronteerd. In oktober van het voorgaande jaar moest de brandweer al eerder uitrukken voor een soortgelijk incident in dezelfde woning, waarbij eveneens een vogel vast kwam te zitten in de ventilatiepijp.

Om herhaling te voorkomen zal de woningbouwcorporatie worden verzocht preventieve maatregelen te nemen, zodat toekomstige vogels niet opnieuw in de ventilatiepijp kunnen vastzitten.