Weerter scouts op weg naar World Scout Jamboree in Zuid-Korea

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 4 min. leestijd

Update – Verschillende scouts uit o.a. Weert zijn onderweg naar de World Scout Jamboree 2023. Maandagmiddag verzamelden ze zich bij Hoeve Lieshout. Vanuit daar gingen ze per bus naar Schiphol waar ze op het vliegtuig zullen stappen voor een ‘Once in a lifetime’-avontuur in Zuid-Korea.

Vliegend Hert

De jongens en meiden in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar zijn leden van vier Weerter scoutingverenigingen: Scouting Hubrova, Scouting Keent-Moesel, Scouting Tungelroy en Scouting St.Job. Samen met andere scouts uit Limburg en Zuid-Oost Brabant vormen ze de troep ‘Vliegend Hert’.

Op het programma

Zo’n 50.000 scouts uit de hele wereld ontmoeten elkaar in het Zuid-Koreaanse Saemangeum. Janneke Buters, troepstaflid van het ‘Vliegend Hert’: “Daar gaan wij ontmoeten, we gaan bezig met toffe programma’s zoals klimmen en dat soort activiteiten. Daar gaan we ons een week mee bezig houden. En de rest van de tijd gaan we op doorreis door het land”. Eén van de Weerter scouts is Indy Heuyerjans. “We gaan naar de Noord-Koreaanse grens toe .. we gaan naar het oorlogsmuseum .. we gaan verschillende tempels bezoeken”, zo blikt ze vooruit op het culture gedeelte van de drieweekse reis door Zuid-Korea.

Voorbereid

De scouts zijn de afgelopen 18 maanden goed voorbereid op hun trip naar Zuid-Korea. “Wij hebben gedurende de afgelopen anderhalf jaar vijf voorbereidingsweekenden gehad waarbij wij de kinderen leerden kennen maar ook de kinderen konden voorbereiden op wat voor een reis wij gaan maken”. Tijdens deze weekenden leerden de kinderen al flink wat reisgenootjes kennen. “Je kent ze dus al een beetje en het is dus gezellig om nu met elkaar op vakantie te gaan”, zo vertelt scout Bregje Roosen. Staflid Janneke heeft de kinderen tijdens de hele voorbereidingsperiode letterlijk en figuurlijk zien groeien: “Het is mooi om de ontwikkeling bij de kinderen te zien. Hen de afgelopen anderhalf jaar zien ontwikkelen is magnifiek”, vertelt ze met een lach op haar gezicht.

Spannend

De Jamboree wordt eens in de vier jaar gehouden. Daarom is het voor de jonger scouts een “Once in a lifetime-ervaring”, aldus Bregje. Voor haar is de reis extra spannend omdat ze nog nooit gevlogen heeft. Op de vraag of ze voorafgaand aan de lange reis goed geslapen heeft antwoord ze: “Wel een beetje, maar wel minder als normaal”.

Afscheid

Nadat de jongens en meiden afscheid van hun ouders en broertjes en zusje hadden genomen was het tijd om de tassen in het laadruim van de bus te leggen en een plekje te zoeken achter de donkere ramen van de luxe touringcar. De chauffeur zette zijn bus in beweging en daar gingen de 35 scouts en hun begeleiders: op weg naar Zuid-Korea om nieuwe vrienden te maken tijdens de 25e World Scout Jamboree. Op 12 augustus komen ze, ongetwijfeld met vele mooie verhalen, weer terug naar Nederland.

Update: Ook Scouting Keent-Moesel is vertegenwoordigd.

In deze video spreken we met Indy en Bregje over hun bijzondere reis naar Zuid-Korea en blikken we met staflid Janneke Buters van de troep ‘Vliegend Hert’ vooruit op het grootste scoutingsevenement ter wereld: https://youtu.be/B7x85rqqydU

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie