Zeer grote brand in aanbouw woning Rietstraat

112 Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Update – Maandagmiddag vlak na 12.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in de aanbouw van een woning aan de Rietstraat.

Zeer grote brand

Omdat het vuur snel om zich heen greep, werd er door de meldkamer al gauw opgeschaald naar zeer grote brand. Vele hulpdiensten zijn aanwezig om de brand te bestrijden en te voorkomen dat het vuur overslaat op de woning.

In en om de aanbouw stonden onder andere een caravan en enkele gasflessen. De caravan is bij de brand in rook opgegaan en het ontploffen van de gasflessen veroorzaakte een aantal knallen.

Rookoverlast

De brand gaat gepaard met flinke rookontwikkeling. In verband met overlast richting Laar adviseert de brandweer deuren en ramen gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. Er is inmiddels ook een NL-Alert verstuurd om inwoners van Laar en Hushoven te waarschuwen voor lichte rookoverlast. Zij worden via deze weg geadviseerd ramen en deuren te sluiten en te wachten op nader bericht.

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Wel is er uit voorzorg een ambulance opgeroepen. De weg is afgesloten vanaf de Sint Donatuskapelstraat tot aan de Koenderstraat.

Update 13.17 uur – Burgemeester Vlecken is gearriveerd en is in gesprek met de bewoners.

Update 13.25 uur – Het sein ‘brand meester’ is inmiddels gegeven. De brandweer heeft de woning kunnen besparen en enkele gasflessen veilig kunnen stellen. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.

Team brandonderzoek (TBO) is begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. De brand is gemeld door overburen die de heg wilden gaan snoeien. De bewoners van de woning waren niet aanwezig toen de brand uitbrak.

De brandweer meldt via Twitter dat er een NL-Alert is afgegeven voor de omgeving van Laar in verband met een verhoogde concentratie luchtvervuiling (koolmonoxide).

Update 14.46 uurVeiligheidsregio Limburg-Noord meldt dat er is geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen in de lucht zijn waargenomen. Om 14.30 uur is het NL-Alert opgeheven. Indien er nog rookoverlast wordt ervaren door het nablussen, kunnen buurtbewoners deuren, ramen en mechanische ventilatie het beste gesloten houden. Bewoners die geen overlast meer ervaren krijgen het advies de woning goed te luchten.

Bij de brand is de aanbouw van de woning, met een grootte van ongeveer 25 bij 5 meter, volledig afgebrand. De woning is bespaard gebleven en kan bewoond blijven.

Stichting Salvage, die namens de grote verzekeraars optreedt, zal de bewoners bijstaan in de nazorg en de afhandeling van de brand.

Vanwege de felheid van het vuur is de oorzaak van de brand niet te achterhalen. Team Brandonderzoek en de politie zullen dan ook geen verder onderzoek doen.

Bekijk hier een video: https://youtu.be/-5A0VdXBDLo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie