Beugelclub Stramproy helemaal klaar voor nieuwe seizoen

Met het nieuwe seizoen voor de deur lijkt de beugelclub Stramproy volledig klaar voor actie. In de eerste week van september starten de wedstrijden met een bekerronde, gevolgd door de aftrap van de reguliere competitie in de week daarop.

Vier competitieteams

Stramproy heeft de eer de enige beugelclub in de gemeente Weert te hebben. Het onderkomen op sportpark de Steinakker ligt er weer tiptop bij, nu de baan volledig is geprepareerd. Het is essentieel om de lemen ondergrond glad en strak te maken voor het begin van een nieuw competitieseizoen. Bovendien zijn de vier competitieteams al samengesteld en hebben de trainingen en oefenavonden al een tijdje gedraaid, dus we zijn er helemaal klaar voor! Met meer dan 60 leden behoort Stramproy tot een van de grotere beugelclubs binnen de Nederlandse Beugelbond.

Primeur

Een bijzondere primeur is dat voor het eerst in de 50-jarige geschiedenis van de vereniging de teams met officiële shirts zullen spelen. Dankzij de genereuze sponsoring van schildersbedrijf Truijen zijn de vier competitieteams nu uitgerust met koningsblauwe poloshirts. Dit zal de spelers beter herkenbaar maken en hen als eenheid naar voren laten treden. Om dit te vieren, hebben we een aantal foto’s gemaakt van de competitiespelers in hun nieuwe tenue. Onze oprechte dank gaat uit naar schildersbedrijf Truijen voor hun steun, en we hopen dat we regelmatig in het nieuws kunnen komen.

Voor jong en oud

Beugelen is een sport voor zowel jong als oud, met de beste teams die zelfs twintigers herbergen! Maar ook voor de oudere spelers kan dit spel voor prachtige en spannende momenten zorgen. Het vereist deels kracht en behendigheid, maar tactisch inzicht is vaak het belangrijkste aspect van het spel. Het voorkomen van de tegenstander om te scoren door ze vast te leggen en voor de voeten te gaan liggen, kan soms leiden tot een waar “mens erger je niet” spel. Het is als schaken op een groot veld.

Eens proberen?

Als je het zelf eens wilt proberen, nodigen ze jou van harte uit om langs te komen op Burgemeester Smeijersweg 2A in Stramproy op maandag, woensdag of donderdagavond, vanaf 19.00 uur. Ook op vrijdagmiddag of zondagochtend is er gelegenheid om te beugelen.