Fatbiker zwaargewond na aanrijding met auto in Budel-Schoot

Budel-Schoot – Zaterdag omstreeks 21:35 uur heeft zich een ernstig ongeval voorgedaan op de Sint Lambertusstraat in Budel-Schoot, waarbij een bestuurder van een fatbike zwaargewond raakte.

Getuigen meldden dat de fatbiker zich zwalkend op de weg voortbewoog en in aanraking kwam met een naderende auto, ondanks dat de auto met lage snelheid door de straat reed.

De bestuurder van de fatbike verloor de controle en kwam hard ten val, wat resulteerde in ernstige verwondingen. De situatie van het slachtoffer was zo ernstig ook een traumahelikopter ter plaatse werd geroepen. De traumahelikopter landde in de nabijheid van Klein Schoot en de politie bracht het Mobiel Medisch Team (MMT) vervolgens naar de Sint Lambertusstraat. Hier werd het slachtoffer gestabiliseerd en met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis van Tilburg.

Na het incident parkeerde de bestuurder van de auto zijn voertuig thuis, waarna hij door de politie werd aangehouden. Er moest nader onderzocht of en hoeveel alcohol de automobilist had genuttigd. Overigens werd ook bekend dat de bestuurder van de fatbike alcohol had genuttigd. Er werd aangegeven dat het niet om grote hoeveelheden ging, maar het exacte alcoholpromillage moest nog worden vastgesteld.

Gezien de ernst van de verwondingen en de omstandigheden van het ongeval, heeft de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld. Een team van de Verkeers Ongevallen Analyse kwam ter plaatse om het ongeval goed in beeld te brengen en te documenteren. Hierbij werd ook de betrokken auto naar de ongevalslocatie gebracht om een gedetailleerd beeld van het incident te verkrijgen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/8nSJ8aQDCzs