Gewonde nadat auto uit de bocht vliegt en tegen boom botst op Floralaan

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Zaterdag rond 23:20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een eenzijdig verkeersongeval op de Floralaan in Weert. Een auto, rijdend vanuit de Rietstraat richting het viaduct van de Floralaan, botste tegen een boom toen de bestuurder in een bocht de controle over het voertuig verloor.

Gewonde man

Een behulpzame verpleegkundige, die toevallig ter plaatse was, bood direct ondersteuning aan de politie en bekommerde zich om een gewonde man die nog in het voertuig zat. De hulpverlener verleende eerste hulp in afwachting van de aankomst van twee ambulances. De gewonde man werd uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere medische zorg. Een andere inzittende van het voertuig werd eveneens medisch onderzocht, maar bleek gelukkig minder ernstig gewond te zijn.

Brandweerinzet

Doordat het voertuig deels op het talud stond, werd ook de brandweer opgeroepen om te assisteren bij het veiligstellen van het voertuig. Met behulp van spanbanden werd de auto stevig vastgemaakt aan de brandweerwagen, om te voorkomen dat het voertuig naar beneden zou glijden. Nadat deze voorzorgsmaatregelen waren genomen, slaagden de hulpverleners erin om de gewonde man veilig uit het voertuig te halen.

Onderzoek naar betrokkenen

Na het ongeval meldden getuigen dat iemand te voet de plaats van het ongeval verliet. Vermoedelijk is deze persoon betrokken bij het incident en op de vlucht geslagen. De politie nam het kenteken van het voertuig in beslag en doorzocht het auto. De politie heeft het ongeval momenteel nog in onderzoek. De auto is wel al afgesleept door een berger.

Bekijk een video: https://youtu.be/EODIXz2-X3Q

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties