Ooievaars maken tussenstop tussen Swartbroek en Tungelroy

Een opmerkelijke gebeurtenis trok gisteravond en vanochtend de aandacht van voorbijgangers. Tussen de dorpen Tungelroy en Swartbroek, precies op de splitsing van de Pelmersheideweg en de Hulsweg, verzamelde zich een indrukwekkende kolonie van maar ongeveer 100 ooievaars.

De lucht boven het landelijke gebied tussen Tungelroy en Swartbroek vulde zich met de majestueuze aanblik van honderden ooievaars die zich verzamelden op het dak van een nabijgelegen boerderij. De aanwezigheid van deze gracieuze vogels, die in veel culturen symbolen van vruchtbaarheid en geluk zijn, heeft geleid tot speculatie onder de omstanders. Is er een babyboom op komst?

Het is niet ongewoon dat ooievaars zich in groepen verzamelen, maar een dergelijke grote bijeenkomst in dit specifieke gebied heeft toch velen verbaasd. In de jaren zeventig was de ooievaar zo goed als verdwenen uit Nederland.