Rijstrook A2 bij Weert afgesloten vanwege beschadigd spoorviaduct

112 Algemeen Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd

Een loshangend stuk ijzer aan een spoorviaduct boven de snelweg A2 bij Weert heeft geleid tot de tijdelijke afsluiting van een rijstrook op dinsdagmiddag. Het incident vond plaats rond 15:00 uur en veroorzaakte een file op de snelweg.

Inspecteurs die ter plaatse kwamen om de schade te beoordelen, constateerden dat het spoorviaduct over de A2 slechts lichte schade had opgelopen. Het loshangende stuk ijzer, dat zich boven de weg bevond, bleek de oorzaak van de bezorgdheid. Het gevaarte dreigde naar beneden te vallen en vormde een potentieel gevaar voor passerende voertuigen.

Er werd besloten om een rijstrook op de snelweg A2 in de richting van Weert-Noord naar Kelpen-Oler af te sluiten. Een hoogwerker werd ingezet om het loshangende stuk ijzer zorgvuldig te verwijderen.

De afsluiting resulteerde in een aanzienlijke file op de A2. Gelukkig had het incident geen invloed op het treinverkeer, waardoor de treinen normaal konden blijven rijden over het viaduct. Rond 16:20 uur is de rijstrook weer vrijgegeven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie