Terugblik geslaagde muziekmiddag Stichting Cuba Adelante

Algemeen Nederweert Regio Reageer 3 min. leestijd

Nederweert-Eind – Op zondagmiddag 13 augustus om 13.30 uur stonden de vrijwilligers klaar om de bezoekers te verwelkomen voor een muzikale middag ten behoeve van de stichting Cuba Adelante. Velen wachtten al in het heerlijke zonnetje. De sfeer was meteen goed onder de 122 aanwezigen.

Ondertussen waren journalist Jan Hensels en fotograaf John Peters van dagblad De Limburger ook aanwezig om een artikel te schrijven over deze middag, dat maandag in de krant zou verschijnen. Jan had de zaterdag ervoor al een uitgebreid interview afgenomen.

Opening

Mieke opende de middag met een indrukwekkende toespraak over de huidige erbarmelijke situatie in Cuba en het werk van de stichting gedurende het afgelopen jaar. Ze benadrukte de moeilijkheden waarmee veel Cubanen te kampen hebben, zoals het gebrek aan voedsel en de hoge prijzen ervan door de sterke devaluatie van de Peso, die na de Corona-pandemie meer dan 50% in waarde is gedaald. Ook brandstof is schaars en essentieel voor de elektriciteitsvoorziening, wat allerlei problemen met zich meebrengt.

Noodzaak

Na Miekes toespraak legde Gerard contact via WhatsApp met Rodolfo, de supervisor/contactpersoon in Banes en Holguin, en Juan, een medewerker van het ministerie van onderwijs en coördinator/contactpersoon in Holguin. Zij spraken hun dank uit aan de aanwezigen voor hun steun en benadrukten de noodzaak van de benodigde goederen om onder andere de scholen draaiende te houden.

Muziek

Daarna namen Kees Plat en Sonja Onderstal het over en begonnen met de muziek. Ze brachten veel nummers van The Cats, BZN en muziek uit de jaren 60/70. Na deze eerste sessie nam Raymond Lückger het over met Nederlandstalige muziek. Intussen was ook Eric Baghuis gearriveerd en bracht na Raymond heerlijke rock- en ballademuziek van onder andere Elvis, Jerry Lee Lewis, Jack Jersey en Tom Jones.

Iedereen genoot van de sfeer; zelfs de vrijwilligers vermaakten zich prima en serveerden drankjes en hapjes op bestelling. Ans was ook aanwezig met haar spulletjes, die een Cubaanse marktsfeer creëerden.

Er werd volop gedanst en meegezongen, en ondertussen werden er loten verkocht voor de loterij. De lokale middenstand had hieraan weer royaal bijgedragen. Zo’n middag vliegt voorbij, en voordat iedereen het doorhad, was het al 18.30 uur en kon de loterij beginnen.

Mieke en Gerard kijken als stichting terug op een geslaagde middag met tevreden publiek. Ze hopen volgend jaar op 4 augustus weer van start te gaan met de volgende editie. Houd hun website in de gaten voor meer informatie en foto’s van deze middag: https://www.stichtingcubaadelante.nl/MUZIEK-ACTIVITEITEN/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie