Wandelen langs kunstzinnige objecten in Stramproy

Algemeen Stramproy Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Stramproy – Op zaterdag 2 september loopt er een wandelroute langs diverse kunstzinnige objecten in Stramproy. Deze wandeling van ruim 4 kilometer voert je gedurende 2 uur langs meerdere grote en kleine bijzondere objecten en kunstwerken, waarbij telkens een verhaal wordt verteld.

100 jaar kerkgebouw

De tocht vindt plaats in het teken van het 100-jarig bestaan van het kerkgebouw in Stramproy. Om die reden bevat de route diverse religieuze kunstwerken. Er komen echter ook hedendaagse objecten van onder andere Piet Schoenmakers, Els Maes, Truus Coumans en Cor van Geleuken aan bod.

Stichting Heijerkapel heeft diverse kunstwerken in beheer en onderhoud. De Heemkunde heeft her en der passende verhalen opgedoken. Er valt heel veel te vertellen, dus ook veel te beluisteren.

Selectie met persoonlijke noten

In feite zijn er 5 clusters in het dorp die worden aangedaan: bij de Zaal, bij het Herdenkingsmonument, bij het ‘Klooster’, buiten de Kerk en bij de begraafplaats. Op de route liggen 40 monumentjes of kunstwerkjes; te veel om allemaal te bespreken. Daarom zal de gids een selectie maken, zodat hij zijn ronde met persoonlijke noten in kan vullen.

Praktische informatie

De tocht is geheel gratis en begint om 13.30 uur op de begraafplaats van Stramproy, waar ook parkeergelegenheid is. De route eindigt op dezelfde plek, waarbij er speciale aandacht is voor het graf van oud-burgemeester Donders. Ook daarover valt namelijk een bijzonder verhaal te vertellen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie