Burgemeesters ten tonele op slotavond Avond4Daagse Altweerterheide

Algemeen Altweerterheide Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

In een week vol avontuur, bracht de slotavond van de Avond4daagse in Altweerterheide een eerbetoon aan zowel het prachtige landschap als de bijzondere mensen die deze betoverende streek bewonen. Gedurende de afgelopen week hebben meer dan 900 enthousiaste wandelaars deelgenomen aan deze vierdaagse reis door de Hei, waarbij ze kennismaakten met een schat aan lokale tradities en activiteiten.

De wandelaars werden ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de regio. Ze bezochten een authentieke plaggenhut, compleet met het laatst gestoken turf uit het Broek, waardoor ze een glimp opvingen van het harde werk van de vroegere turfstekers. Kapelaan van Tuel raakte zelfs betrokken bij een amusant dispuut met een vastberaden non in zijn moestuin, waar konijnen de hoofdrol speelden.

De laatste avond van deze week werd extra bijzonder gemaakt door de aanwezigheid van burgemeesters Vlecken uit Weert en Stijn van Baelen uit Bocholt, die samen de Internationale Bocholterweg officieel openden, waarmee de banden tussen beide gemeenschappen werden versterkt.

De kroon op de Avond4daagse was de traditionele ‘ode aan het landschap’, die deelnemers de gelegenheid bood om te genieten van een adembenemend uitzicht vanaf de Hazenheuvel, ooit een stortplaats maar nu getransformeerd tot een panoramisch uitkijkpunt dat de pracht en praal van de regio weerspiegelt.


Een fotobijdrage van Jos Hebben & Gert van Elk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie